Currently @ menneske.org  ::  Compendium  ::  Business blog  ::  Personal blog  ::  Gallery  ::  by Svein-Magnus Sørensen

Logo
    All those who believe in psychokinesis raise my hand.
Design & content
Telcontar 20©03[Previous entry: "Snømåkking og matinnkjøp"] [Archives] [Blog] [Next entry: "Listmania"]

01 / 08 / 2003      "Videoredigeringstesten"
Posted @ 05:32 CET

I dag (tirsdag altså) kom jeg meg opp rimelig tidlig, så jeg fikk gjort unna alt jeg hadde planlagt. Hengt opp plakater om skolebøker til salgs, sett på kamerastativ, gått igjennom posten til Tihlde og LoS, fått godkjent bonusfag og sjekket om studielånet var klart, noe det ikke var. Men jeg håper virkelig pengene kommer snart, for jeg har bestilt en hel haug DVD'er fra diverse webshops så om jeg ikke får dem før MasterCard-regninga mi ligger i posten, så har jeg et problem.

Kvelden har jeg brukt på å installere forskjellige videoredigeringsprogrammer for å bestemme hvilket som er brukbart til å redigere hjemmevideoene mine. Detaljene om dette er i testen under. Men nå er det tid for å slappe av med dagens episode av Star Trek: Enterprise... kjekt å kunne hente tv-rips av amerikanske serier den dagen de slippes :-)

Videoredigeringsprogramtesten:
Produkter: Avid Xpress 3.5, Adobe Premiere 6.5 og Pinnacle StudioDV 8
Det jeg har funnet ut er at førstnevnte er unødig tungvindt, uforståelig og veldig uegnet for nybegynnere. Det er kanskje ikke så rart ettersom det er beregnet på profesjonelle produsenter, men jeg synes fortsatt det var unødvendig å gjøre det SÅ vanskelig. Premiere fungerer veldig bra og er greit å bruke, men det har endel dårlige implementeringer som gjør at ting ikke alltid oppfører seg som forventet. StudioDV derimot var veldig gjennomført bra, brukervennlig og lettfattelig, men det mangler endel elementære funksjoner som fort blir et savn om man skal redigere mye.
Kvaliteten på filmen som kommer ut var lik i alle programmene, selv om Avid hadde mye bedre kvalitet på previewbildet enn de andre to. Men for hjemmebrukere blir Avid for tungvindt da den først lagrer filmen i et proprietært format som må eksporteres ut før den kan vises av f.eks. MediaPlayer, mens de to andre dumper videocapturen rett i et angitt format som kan spilles av direkte overalt.
Dommen blir altså at Avid er bare å kaste, mens Premiere nok kommer til å bli mye brukt til tross for problemene. Og så kommer jeg til å ha StudioDV liggende i bakhånd til jeg skal eksportere ferdig redigerte filmer til VCD eller DVD. En funksjon som var gjort veldig enkel og grei av Pinnacle.