Currently @ menneske.org  ::  Compendium  ::  Business blog  ::  Personal blog  ::  Gallery  ::  by Svein-Magnus Sørensen

Logo
    Who's General Failure & why's he reading my disk?
Design & content
Telcontar 20©03[Previous entry: "GeoURL"] [Archives] [Blog] [Next entry: "En helt ordinær dag."]

02 / 10 / 2003      "Moussaka og Synslaser"
Posted @ 20:45 CET

Alexander har vært på besøk hos Anne ihelga så jeg stakk innom en tur i dag og fikk servert nyydelig hjemmelaget moussaka til middag! Det passet perfekt ettersom jeg gikk glipp av moussakaen de hadde på SiT kantinene sist torsdag, den dagen jeg sov litt lengre enn planlagt.

Og så har jeg vært til forundersøkelse for laseroperasjon også. Målt hornhinnetykkelse og krumningsgrad på øyet og sånt. Det ene øyet mitt var ikke perfekt egnet grunnet tynn hornhinne i forhold til hvor mye synet måtte justeres, men det går bra selv om jeg må forvente noe tap av mørkesyn på det øyet. Uansett vil det bli -mye- bedre å gå uten briller permanent.
*har litt lyst å ta operasjon*
Noen andre som har syn på saken? Tatt selv eller vurdert det?Replies: 4 sCriBbLEs

Jeg har også vært til forundersøkelse for laseroperasjon. :-) Men jeg fikk ikke lov til å opereres fordi jeg har en øyesykdom, macula degenerasjon, som måtte behandles først. SÅ fant jeg ut at jeg hadde fått enda svakere syn, nå er det på -12, så jeg kan ikke ta laseroperasjon uansett.

Jeg må i stedet sette inn kontaktlinse inne på øyet. Men bevares, jeg *skal* gjennomføre det uansett, har ikke hatt normalt syn på 15 år.

Hvor hadde du undersøkelsen? Jeg hadde min hos Argus synskirurgi, syns de er veldig flinke.

Posted by MsJoplin @ 02/11/2003 - 11:40 CET from 193.217.148.2 [e-mail]


Jeg tenker å ta den hos SynsLaser i Trondheim, de virker veldig bra og er de eneste som kan skryte av at alle legene med behov for det har tatt operasjon der selv. Jeg ville stilt meg litt skeptisk til å bli behandlet av en lege med briller... da har man litt lite tro på det man holder på med :P

Jeg fikk også dårlig syn for 15-18 år siden, så det skal bli deilig å slippe briller og linser! Hva mener du med at du ikke kan ta laseroperasjon fordi du har -12? Legen jeg var hos sa han hadde behandlet mange med mellom -10 og -12. Kanskje du burde høre med SynsLaser?

Posted by Telcontar @ 02/11/2003 - 13:20 CET from 129.241.152.44 [e-mail]


Ja, jeg *kan* ta laseroperasjon, men jeg kan ikke forvente perfekt syn etterpå, siden jeg har såpass dårlig syn nå. Jeg har ikke lyst til å måtte bruke briller når jeg kjører eller leser etterpå, for jeg har jo betalt masse penger for å slippe det...

Det som er flott med "min" metode, er at den kan reverseres, man kan ta ut igjen linsen dersom "ting" går "galt". Det kan man jo ikke når man er laserbehandlet.

Har også hørt at denne metoden minsker sjansene for tåkesyn og nedsatt nattsyn, som man kan bli plaget av etter laseroperasjon.

Ble forresten behandlet med laser i forbindelse med øyesykdommen min, det var spennende, hehe, og absolutt ikke vondt.

Posted by MsJoplin @ 02/11/2003 - 14:09 CET from 193.217.148.2 [e-mail]


Nei det er ikke greit. Nå er det jo større fare for komplikasjon med sånne innleggslinser da ettersom de må "åpne" øyet. Hvem som skulle trodd at tykkelsen på hornhinna ville ha noe å si for hvordan livet blir framover... (for det var vel det som er problemet hos deg siden du ser så dårlig? det var det som kompliserer saken med det ene øyet mitt.)

Posted by Telcontar @ 02/11/2003 - 19:06 CET from 129.241.152.44 [e-mail]