Currently @ menneske.org  ::  Compendium  ::  Business blog  ::  Personal blog  ::  Gallery  ::  by Svein-Magnus Sørensen

Logo
    An error? Impossible! My modem is error correcting.
Design & content
Telcontar 20©03[Previous entry: "Nattsafari og skreddersydd dress"] [Archives] [Blog] [Next entry: "Varm spasertur"]

06 / 27 / 2003      "Orchard Road & Swisshôtel"
Posted @ 18:26 CET

Singapore dag 3.
Jeg var som vanlig tidlig oppe, mest fordi det er bikkjekaldt på soverommet her når airconditionen er på og vi bare har fått tynne tepper til å ha over oss om natten. Men det er jo greit siden jeg får mye ut av dagen da! Denne morgenen tok jeg undergrunnsbanen i singapore, den såkalte MRT'en (Mass Rapid Transport), til Orchard Road som er ei utpreget handlegate. Utrolig stilig lagt opp med masse små parker mellom kjøpesentrene som lå på rekke og rad langs hele gata.

De fleste av disse inneholdt nesten bare butikker med merkeklær og elektronikk, så om man skal ha noe annet enn det er det langt mellom mulighetene. Allikevel klarte jeg å finne meg både nye sandaler og et par stilige Serengeti solbriller til en relativt god pris. Jeg fikk også smakt på en lokal frukt som kalles "Durian". Det er en gul frukt med torner som visstnok lukter helt grusomt rett etter at den er åpnet, men fruktkjøttet regnes som en delikatesse. Frukten smakte nesten som en saftig tykk honningmasse men falt ikke helt i smak hos meg. Jeg tror jeg holder meg til Ananas og Mango.

Etter å ha vandret rundt en hel dag var det en deilig å slappe av litt på hostellet hvor de har et rikholdig utvalg av reisehåndbøker. Jeg tror nesten jeg må ta meg en tur som backpacker i resten av sørøst-asia også. Men først må man få sett ferdig Singapore, så litt utpå kvelden dro jeg og to jenter ut for å teste baren på Swisshôtel. Det er visstnok verdens høyeste hotellbygning, og utsikten fra baren i 78'ende etasje er helt fantastisk! I tillegg var drinkene nydelige, men siden prisene var på norskt nivå er det ikke et sted man tar vorspiel før man har en godt betalt jobb, så vi var der ikke så lenge før vi dro videre. Vi endte opp med å spise kveldsmat på Lau Pa Sat Market der jeg også var første dagen. Det er definitvt stedet for å få med seg smeltedigelen Singapore med det beste av kinesisk, indisk og malayske matretter!