Currently @ menneske.org  ::  Compendium  ::  Business blog  ::  Personal blog  ::  Gallery  ::  by Svein-Magnus Sørensen

Logo
    All wiyht. Rho sritched mg kegtops awound?
Design & content
Telcontar 20©03[Nettdagbok
[Main Archives
[Current Blog

Telcontars weblog archives: June 2003

Monday, June 30, 2003

Ettersom jeg nå har flyttet til Australia blir jeg fra nå av å blogge på engelsk. Denne siden blir fortsatt liggende på telcontar.menneske.org mens den nye multibloggen overtar www.menneske.org.
For faste lesere fra nettdagbok blir det ikke lengre noen oppdatering dit siden de ikke godtar englelske blogger av nordmenn, men de som ønsker kan sende meg en mail så kan dere bli lagt til på auto-notification ved nye postinger.
Jeg håper de nye sidene vil falle i smak! :)

Posted @ 20:31 CET [1 sCriBbLE]Og da var jeg framme i Brisbane!
Jeg ankom tidlig i går morges som planlagt, selv om det oppsto litt problemer ved innsjekk i Singapore når de ikke klarte å finne visumet mitt i databasen... men alt ordna seg til slutt :)
Og etter endeløse køer gjennom bagasjeutlevering og toll-kontroll var det jaggu godt å sette seg nedpå hos Tommy i Hunter Street. Men man kan jo ikke kaste bort hele dagen, så litt utpå dagen tok vi en liten sightseeing rundt i byen, ved universitetet og langs Southbank. Jeg tror virkelig jeg kommer til å trives her :)

Posted @ 02:26 CET


Saturday, June 28, 2003

Singapore dag 4.
I dag ble jeg vekt av telefonen som jeg hadde under puta. Det var Synnøve som var på vei hjem fra byen i Norge og ikke hadde sjekket tidsforskjellen. Men det var like greit at jeg kom meg tidlig opp for da kom jeg meg tidlig bort til Master Pagoda Tailor for aa prøve på den nye dressen min, som passet perfekt! Den ble både stilig og skikkelig deilig :)

Les mer...

Posted @ 09:50 CET


Friday, June 27, 2003

Singapore dag 3.
Jeg var som vanlig tidlig oppe, mest fordi det er bikkjekaldt på soverommet her når airconditionen er på og vi bare har fått tynne tepper til å ha over oss om natten. Men det er jo greit siden jeg får mye ut av dagen da! Denne morgenen tok jeg undergrunnsbanen i singapore, den såkalte MRT'en (Mass Rapid Transport), til Orchard Road som er ei utpreget handlegate. Utrolig stilig lagt opp med masse små parker mellom kjøpesentrene som lå på rekke og rad langs hele gata.

Les mer...

Posted @ 18:26 CET


Thursday, June 26, 2003

Singapore Dag 2.
Det beste med å være i tropiske strøk er tilgangen på så mye deilig råvarer. Blant annet får man ferskpresset ananasjuice, tørket mango og andre godsaker på blant annet 7-Eleven. Og i tillegg er byen overfyllt av små spisesteder og bakerier med en mengde eksotiske retter. Her er også rent og pent overalt og alle skilt er på engelsk, og det er jo greit når man finne fram på egenhånd og ikke er helt stø i verken Mandarin eller Malay. Forøvrig snakker også de fleste her tålelig bra engelsk, så det er ikke noe problem å gjøre seg forstått, selv om "a bottle of water" ble servert som "hot water" i et glass...

Les mer...

Posted @ 18:08 CET


Wednesday, June 25, 2003

Og så var andre og tredje distanse unnagjort. Etter en noe lang men ellers grei flytur med British Airways fra London er jeg endelig framme i Singapore. De sier det er en ganske kjølig dag ettersom det er helt overskyet, men jeg synes jaggu det er varmt i massevis *puh*
Både immigrasjon og toll gikk uten problemer og etter en kjapp taxi kom jeg fram til The Inncrowd. Stedet er et utrolig koselig backpackerhotell med masse hyggelige folk som det var kjempelett å komme i kontakt med. Litt før syv dro nesten alle vi som bor her ut sammen med eieren på et lokalt sted og spiste Satay, som er stekt kjøtt av forskjellige typer på spidd som serveres med en sausdip. Etterpå tok Hai oss med på sightseeing rundt i det området vi spiste i, og så blant annet en Merlion. Det er da et vesen som er halvt løve og halvt fisk plassert i form av en stor statue ute i havet.
Singapore er en flott by, men aircondition er en nødvendighet!

Posted @ 18:14 CET


Tuesday, June 24, 2003

Startskuddet er gått og jeg er endelig på vei!
I går ankom jeg Oslo og tilbrakte en koselig St.Hansaften sammen med Aleksander og Marte, hvorpå jeg og Marte tenkte oss til byen. Så langt kom vi dog aldri grunnet dårlig veibeskrivelse, alkoholpåvirket retningssans og folk som pekte oss i feil retning nådde vi ikke T-banestasjonen i tide og endte opp med å tusle rundt på måfå gjennom skog og boligområder i rundt 2 timer før vi praia en taxi tilbake til leiligheta vi kom fra. Det skal sies at det var tilnærmet skybrudd hele tida så vi var kalde og gjennomvåte når vi endelig kom oss innomhus. Da var det godt med en varm dusj før man fant senga.

Så det ble ingen bytur i Oslo, men alt i alt var det en koselig kveld uansett! Og om noen timer går turen videre til London og Singapore. Jeg håper det ikke regner der...

Posted @ 12:41 CET


Thursday, June 19, 2003

Fikk nesten sjokk når jeg fiksa opp nettbanken min på nymaskina. Disponibel saldo var plutselig 120.000kr, og jeg kunne ikke begripe hvor de pengene var kommet fra. Hadde noen tastet feil kontonummer kanskje? Jeg ble straks ganske skeptisk... det var noe som ikke stemte her.
Men alt stemte, og etter en kikk på kontoutskriften ble det hele klart som dagen. Lånekassen har vært snill og betalt ut studielånet allerede nå! Wheeee! Jeg er riiik! *hOpPe*

Posted @ 23:45 CETJeg hadde virkelig begynt å miste håpet. iPod'en stod i går lista som "Ubekreftet", og ifølge Schenker var laptopen min fortsatt i København. Men så i morges våknet jeg av at telefonen ringte, det var en hyggelig dame fra Linjegods som sa de hadde en pakke til meg. Da jubla jeg! For da var ihvertfall laptopen kommet. Og når jeg kom ned dit jubla jeg enda mer, for den ene pakken var blitt til tre! Alt var kommet allikevel! Så nå sitter jeg skribler dette på min splitter nye laptop mens jeg hører musikk fra den enda nyere iPod'en min. Livet er herlig :)

Posted @ 23:10 CET


Wednesday, June 18, 2003

Og så var pakkinga igang. I hovedrollene finner vi en godt over 20 år gammel reisepappeske og en sort koffert størrelse XXL. I viktige biroller stiller videokameraet, et par rollerblades, en enda ikke ankommet laptop og en mappe med reisedokumenter. Og til slutt har vi mengdevis med t-skjorter, shortser, bukser, sokker og andre klær i statistrollene. Dette blir stort dere!

Posted @ 23:54 CET


Wednesday, June 11, 2003

Denne layouten ble helt grusom, men det får så være. Jeg gidder ikke fikse den i kveld, men kanskje en annen gang. Og så var det å få satt opp Movable Type da.. *gjesp* Tror det får vente til i morgen.

Update (03:14): Jeg orka ikke vente til i morgen så jeg har fiksa noen av de verste fargene og laget nytt overskriftsbilde. Det ble litt bedre, men siden er fortsatt laaangt fra pen. Noen som har forslag til forbedringer?

Posted @ 00:45 CET


Tuesday, June 10, 2003

Ettersom jeg flytter til Australia er det kanskje litt upassende med denne layouten selv om det er midtvinters når jeg ankommer.. men frykt ikke, for ny layout er på vei! Samtidig benytter jeg anledningen til å endre fra GreyMatter til MovableType. Vi får håpe jeg blir fornøyd *fikle med templates*

Jeg tenker også å prøve å få til en kollektivblogg her sammen med gutta jeg skal bo med. Det tror jeg kunne vært litt kult. Er ikke så mange norske kollektiver i Brisbane på nett :-)

Posted @ 03:21 CET


Saturday, June 7, 2003

Endelig var jeg ferdig med den siste eksamenen og selv om jeg måtte stå opp i 5-tida i gårmorges for å rekke morgenflyet til Harstad er jeg ihvertfall hjemme og uthvilt nå. Jeg har ferie!
Ikke at det betyr så mye avslapping da jeg må pakke klær og ting og fikse datamaskiner og alt slikt de neste to ukene. Men ting begynner da å komme iorden, jeg har nå fått tilsendt flybilettene, visa-kortet, internasjonalt studentkort, forsikringsbevis og eurobonuskort. Så da er det forhåpentligvis ikke lenger så mye som mangler.

Forøvrig er nå firewirediskene 'Phobos' og 'Deimos' oppe å kjøre, og jeg har fått beskjed om at min eminente laptop 'Mars' er i produksjon og har leveringsdato 13. juni! Den eneste mørke skyen på horisonten er at iPod'en jeg har bestilt kanskje ikke kommer før jeg reiser da Apple har litt leveringsproblemer...

Posted @ 14:06 CET


Monday, June 2, 2003

Nå begynner endelig alt å komme iorden. Jeg har tilbrakt de siste dagene med å lese til konten i matte jeg har på onsdag, og etter det er jeg helt ferdig for sommern! Samtidig er alle de resterende eksamensresultatene mine kommet, og jeg må si meg godt fornøyd med et snitt på B over 12 vekttall. Ellers har jeg skaffet meg reiseforsikring gjennom ANSA, og bestilt meg et av de flotte VISA-kortene fra Skandiabanken som er uten bruksgebyr. Det kommer godt med i utlandet der kortbruk vanligvis koster skjorta, og med det unnagjort er alt som gjenstår å pakke kofferten før jeg er klar til å dra! :-D

Posted @ 21:46 CET


[Main Archive] [Current Blog]